Darıca Bağlarbaşı Ortaokulu

Vizyon: Vizyonumuz; öğrenci yaşantılarını ön plana çıkararak geçmişten geleceğe bir köprü kurup diğer öğretim kurumları arasında öğrenen ve etkili bir okul olarak kendini yenileyebilme özelliği ile lider olan, örnek niteliklere sahip ve dışa doğru açılan, takım ruhuna önem veren bireyler yetiştirmeyi amaç edinmiş ve tüm paydaşlarıyla dostluk ortamında çalışmayı arzulayan çağdaş demokratik örnek bir kurum olmak.

Misyon: Misyonumuz; Türk Milli Eğitim ve öğretiminin amaçlarına ulaşmaktır. Bunu yaparken; Atatürkçü düşünce sistemini davranış sistemi haline getirmiş, çağdaş, demokratik, lider özelliklerine sahip, okuduğu okula bağlılık duygusu gelişmiş öğrenciler yetiştirmektir. Bu bağlamda biz, öğrencilerimizin öğrenmelerini sağlamak, onların bilgili , yetenekli ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine zemin hazırlamak ve onlara 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak için varız. Öğrencilerimize rehberlik ederek onların bilgiye nasıl ulaşacaklarının yolunu göstermektir.

Başarılar: 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı LGS sınavında; ilçemiz ortaokulları arasında 1.sırada yer almaktayız.

Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://daricabaglarbasi.meb.k12.tr

Adres - Bağlarbaşı Mahallesi Sokullu Caddesi Erkin Sokak No2 Darıca / KOCAELİ

Yerleşim Yeri - Darıca Cumhuriyet Meydanı yakınında yer almaktadır.

Adres - Bağlarbaşı Mahallesi Sokullu Caddesi Erkin Sokak No2 Darıca / KOCAELİ

Ulaşım 501, 502, 503, 507 numaralı Darıca Halk otobüsleri güzergahlarına çok yakındır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Darıca ilçe merkezindedir.