Uzaktan Eğitim Yakından Hareket Proje Planı

PROJE PLANI

OCAK 2021

4-10 Ocak 2021

• Proje Whatsapp grubu, Proje facebook grubu, proje instagram sayfası, YouTube kanalı oluşturma ve  Blog açma

4-10 Ocak 2021

• Takımların oluşturulması ve takım çalışması
  • Ortaklar haritasının hazırlanması.

11-17 Ocak 2021

• Öğrenci seçimi, öğrenci ve velilerle tanışma webinarı yapılması.

11-17 Ocak 2021

• Öğrenci ve velilere bilgi verilmesi, veli izin belgelerinin alınması.
  • Öğrenci tanıtımı, kullanıcı adı ve şifre verilmesi

18-24 Ocak 2021

• Proje logosu ve afişinin hazırlanması ve seçimlerin yapılması

25-31 Ocak 2021

• Proje kapsamında ön test uygulamasının nasıl yapılacağı konusunda öğrenci ve öğretmenlere gerekli açıklamaların yapılması ve ön testin uygulanması

ŞUBAT 2021

1-7 Şubat 2021

• Proje öğretmen, öğrenci ve veli ön anketlerinin hazırlanması ve uygulanması

1-7 Şubat 2021

• Projede yapılacak olan ders içeriklerinin belirlenmesi

8-15 Şubat

• İşbirlikçi ürün hazırlanması

15-28 Şubat 2021

• Projede uygulanacak derslerin uzaktan eğitim şeklinde planlanarak uygulanmaya başlaması

MART 2021

1-31 Mart 2021

• Ortak Ürün Hazırlanması

1-31 Mart 2021

• Projede uygulanacak derslerin uzaktan eğitim şeklinde planlanarak uygulanması

NİSAN 2021

1-30 Nisan 2021

• Projede uygulanacak derslerin uzaktan eğitim şeklinde planlanarak uygulanması

5-11 Nisan 2021

• Toplum hizmeti çalışmaları

12-18 Nisan 2021

• Proje kapsamında son test uygulamasının yapılması ve puanlanması
  • Ön test ve son test sonuçlarının karşılaştırılarak gerekli istatistiksel işlemlerin yapılması

19-30 Nisan 2021

• Proje öğretmen, öğrenci ve veli son anketlerinin uygulanması
  • Web 2 araçlarını kullanarak sunumlar hazırlanması

30 Nisan 2021

• Projenin tamamlanması

TEMEL PRENSİPLER

Her eTwinner ve etkinlikleri, mesajları, gönderileri, proje materyalleri ve eTwinning platformunda yayınlanan her şey, Avrupa Birliği'nin Temel Değerleri ve genel ilkeleri doğrultusunda aşağıdaki temel ilkelere uymalı ve bunlara uymalıdır .

- Kapsayıcı olun. Herkesin görüş ve görüşleri her zaman memnuniyetle karşılanır ve bu Davranış Kurallarında belirtilen sınırlar içinde bunlara izin verilir. eTwinning'ciler kendi perspektiflerinin ötesine bakmaya, farklı kültürlerle ilişki kurmaya ve diğer eTwinning'cileri etkinliklerine, projelerine, gruplarına ve hem çevrimiçi hem de yerinde ağ faaliyetlerine dahil ederken hassasiyet göstermeye teşvik edilir. eTwinning, toplumu güvenli, tacizden arındırılmış bir alan haline getirmek amacıyla birbirlerine karşı anlayış, empati ve açıklığı teşvik eder.

- Saygılı ol. ETwinning topluluğu üyeleri, akranlarıyla ilgilenirken ve birbirleriyle etkileşimde bulunurken saygılı olmalıdır. Diğer insanlara ve bu platformdaki faaliyetlerine saygı duymak ve eylemlerinin iyi niyetle motive edildiğini varsaymak, eTwinning'cileri sadece rahat ve güvende hissetmekle kalmaz, aynı zamanda motive ve üretken de yapar. eTwinning kullanıcıları, ırklarına, etnik kökenlerine, ulusal kökenlerine, dinlerine, cinsel yönelimlerine veya cinsiyetlerine dayalı olarak ve / veya bir ülkenin, grubun veya azınlığın bir üyesi olarak başkalarına hakaret edemez veya onları küçümseyemez veya insanlara karşı şiddeti teşvik edemez.

- Hoşgörülü ol. Zaman zaman anlaşmazlık kaçınılmazdır. Başkalarının görüşlerine karşı hoşgörü, bu toplulukta teşvik edilen pragmatik yaklaşımı yönlendirir. Önemli olan, her zaman bu Davranış Kurallarında açıklanan ve tanımlanan sınırlar dahilinde, anlaşmazlıklara ve farklı görüşlere yapıcı çözümler aramak ve bazı durumların "aynı fikirde olmamayı kabul etmek" ile sonuçlanabileceğini kabul etmektir.

- Her türlü iletişimde kibar ve arkadaşça olun - özellikle yanlış anlaşılma fırsatlarının daha fazla olduğu uzaktan iletişim. Kibar olmak, başkalarının duygularının farkında olmak, onlara saygı duymak ve bunu göstermek demektir. Tüm eTwin'cilere ev sahipliği yapan eTwinning, fikirlerini ve düşüncelerini özgürce ifade edebilecekleri, kolayca paylaşabilecekleri ve dikkate değer bir şekilde detaylandırabilecekleri ve diğer eTwin'cilere eşit davranabilecekleri çevrimiçi bir alandır. Bu, etkinlikler, proje materyalleri, çevrimiçi ve yerinde toplantı açıklamaları, gönderileri ve mesajlarındaki kelimeleri ve içeriği dikkatlice seçmek için elimizden gelenin en iyisini yapmak anlamına gelir.